NIKKI DE GRAAF

Artistiek Leider en Choreograaf

Nikki de Graaf is haar leven lang al bezig met dans. Na in 2010 haar dansvooropleiding bij ArtEz te hebben afgerond is ze naar Engeland verhuisd om daar haar dansopleiding te vervolgen. Bij the Northern School of Contemporary Dance is ze in 2014 afgestudeerd met een First Class Honors Degree in Dance (Bachelor).

 

Tijdens haar opleiding heeft ze een passie voor het choreograferen gevonden. In haar laatste jaar heeft ze een reusachtig kunstwerk gemaakt van bijna 4000 watjes en ongeveer 2 kilometer aan draad; om zo de wolken na te kunnen bouwen. Het creatief bezig zijn zat altijd al in haar en dansen alleen was niet genoeg. Nu als choreograaf en artistiek leider van Nikki de Graaf Company, het dansgezelschap in Arnhem, kan ze haar ei helemaal kwijt. 

Nikki is hard bezig om als choreograaf in Arnhem een nieuw soort genre voorstellingen aan te bieden. Meer dan dans alleen maar een echte ervaring. Een Dance-venture of een Surround Theater Experience zo te noemen. Een voorstelling kan namelijk minstens net zo vet zijn als een avondje stappen of een blockbuster. Nikki de Graaf wil dat met haar werk als choreograaf bewijzen. 

nikkidegraafcompany-nikki de graaf-artis